Jos ei tällä muuta, niin ankkurin painoksi

Jas-kamerakauppaan tuli myyntiin jo jonkin aikaa kyttäämäni Mamiya RB67 professional SD. Kamera tuli alkuperäisessä laatikossa. Mukana oli kaikki palikat, jotka olivat mukana alussa. Pakettiin oli jäänyt jopa Fuji Finlandin kuitti, jossa oli hyvät kesän toivotukset mukana. Valitettavasti päivämäärästä puuttui vuosiluku. Pikainen googletus paljasti sen, että kyseinen yritys on edelleen olemassa, joka kameran oli aikanaan ostanut. Kamerasta oli pidetty todella hyvää huolta, jonka seurauksena kamera on kuin uusi. Selvittely jatkui sen verran, että halusin tietää koska yritys on perustettu. Yritystietojärjestelmästä tämä löytyi, joten Mamiya on syntynyt todennäköisesti vuoden 1996 aikana tai sen jälkeen. Kamera on pelkkää metallia, lasia ja mekaniikkaa. Ei patterin patteria, ei mitään
mittareita, prosessoreita sun muuta ylimääräistä. Täysin mekaaninen,
vajaa kolmen kilon klöntti. Jos jollain, niin tällä saa katu-uskottavuutta. Moni nykypäivän digikuvaaja tuskin tällaista on edes nähnyt. Kamera on oman aikansa studio-kamera, jota nykypäivän harrastajat raahaavat ympäriinsä. Kamera syö 120-rullafilmiä, millä saa mukavat kymmenen kuvaa aikaiseksi.  Raahasin Mamiyan pihalle ja räpsin hätäisesti rullan täyteen.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *