Laihan lepikon syleilyssä

Laihan lepikon syleilyssä homehtuvat Arin, Paulin, Pasin ja Jessican asunnot. Pasi ja Jessica ovat jo muuttaneet muualle. ”Ari oli eilen tuolla nukkumassa”, toteaa Reiska, joka vaappui paikalle Koffin kolmoset pakattuna biohajoavaan pussiin. Muuten tienoon täyttää kaikenlainen roina, joka häviää ja hautautuu hitaan varmasti maan uumeniin. Alueen komeimman hökkelin rakensi viime vuonna Ari, joka oli siis edellisen yön nukkunut viereisessä, ilmeisen entisessä isossa roskalaatikossa. Arin hökkelin katolla liehuu pari sinistä lippua. Taaempana on toinen rakennus, jonka rakentajasta ei ole tietoa. Alueella on useita putkia, joiden sisälle on vedetty patjoja. Patjojen päällä voi nukkua suojassa sateelta. Olin varautunut mahdolliseen kohtaamiseen paikallisten kanssa kourallisella kolikoita. Paikalle ei tosin sattunut kuin Reiska, joka sanoi asuvansa muualla, vahvan viinan hajun saatellessa viestin perille. Reiska luuli minun etsivän alueelta geokätköjä. Vaihdoin Reiskan kanssa muutaman sanan. Hänen tietojen mukaan henkilöt, jotka täällä kuluttavat aikaansa, ovat olleet jollain tasolla mukana rakentamassa lähitienoon rakennuksia joskus muinoin. Reiskalla tuntui muutenkin olevan aika tarkkaa tietoa alueen historiasta, mutta en ehtinyt jäädä rupattelemaan pidemmäksi aikaa. Täytyy mennä uudestaan keväällä mestoille, jos Ari olisi paikalla, niin voisin kysellä häneltä kuulumisia. Mukaan on lienen viisainta ottaa kossua, kahvia ja pullaa. Tilastokeskus kertoo Suomen olevan maailman vakain valtio. Suomi on maailman turvallisin maa. Suomessa on maailman paras hallinto. Suomi on inhimillisen hyvinvoinnin vertailussa maailman paras maa, mutta silti täällä asutaan edelleen puuhökkeleissä ja roskalaatikoissa. Toki tällainen voi olla oma tahto, mutta silti kysymys kuuluu, että mikä siihen on johtanut?

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *