Joutsen

Olen seurannut kyhmyjoutsenpariskunnan elämää pari kolme vuotta. Perheen pään ja minun välille on muodostunut jonkinlainen yhteys, kun ukko purjehtii aina moikkaamaan. Sitä ymmärtää vasta silloin kuinka isosta linnusta on kysymys, kun joutsen tulee 60cm päähän eteen, ja sähisee kissan lailla. Viime kesänä pariskunta sai kolme poikasta. Seurasin koko kesän poikasten kasvua. Jokaisena päivänä jännitin sitä, että onko perhe vielä kasassa. Kaikki poikaset selvisivät. Syksyn tullen poikaset lensivät pesästään. Nyt todennäköisesti sama pariskunta on taas paikalla. Pesä on samassa kohdassa ja ukko tulee moikkailemaan. Eilen sain seurata rauhassa parin metrin päästä ison linnun iltatoimia ilman sähisemistä.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *