Lith ja vääränlainen paperi

Minulta kysyttiin, että mitä tapahtuu, jos yrittää tehdä lith- vedosta siihen soveltumattoman paperin kanssa? No, tässä kaksi kuvaa, joista ero selviää nopeasti. Paperina Fomatone MG classic 132(kuitupaperi) ylempi kuva ja Ilford multigrade RC deluxe(muovipaperi) alempi kuva. Kehitteenä Moersch SE5 Lith. Fomatonen kehittymiseen meni viisi minuuttia ja risat. Multigrade kehittyi kyseiseen muotoon käytännössä välittömästi, kun paperin laittoi laariin. Olen käyttänyt lähinnä Foman papereita MG classic 131/132. 131 on kiiltävä ja sopii omien kokemusten ja mieltymysten mukaisesti enemmän kiiltävää metallipintaa sisältäviin kuviin. 132 on matta, mutta ei kuitenkan täysin matta. Sitä olen käyttänyt vähän kaikkeen. Netistä löytyy vinkkejä papereihin, mutta valitettavasti moni paperi on lopetettu tai saatavuus on olematonta, joten olen pysynyt näissä kahdessa Foman paperissa. Kaapista löytyy kasapäin muita papereita, joita en ole vielä ehtinyt testaamaan. Niistä lisää joku päivä.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *