Argyrotype

50W UV-ledi saapui Kiinasta. Cyanotypian kemikaalit olivat ehtineet pilaantua odottelussa, mutta argyrotypia toimii vielä. Ei muuta, kun kolvi kouraan ja kiinalainen kitti kasaan. Ohjeita ei tietenkään ollut, mutta pienen pähkäilyn jälkeen viritys toimi. Stetson-Harrison menetelmällä hätäiset laskutoimitukset led-hässäkän etäisyydestä suurennuskoneen lampun tilalle. Tarkennus on parempi hoitaa normilampulla, niin ei tule ylimääräistä altistusta ihoon ja silmiin. Ensimmäinen 30min valotus jäi vajariksi, mutta 1h alkoi näyttämään paremmalta. Ufo-kuvan paperi ei ole tähän tarkoitukseen hyvä. Paperin kuviointi muuttaa kuvaa eri kulmista katsottaessa. Nyt täytyy selvittää ledin optimietäisyys suurennuskoneessa ja maksimi suurennus jonka tällä voi tehdä. Printata pahvilaatikon tilalle suurennuskoneeseen sopiva uv-ledin kotelo.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *